Het aanvragen van het examen

Als jij en je instructeur van Rijschool Flexibel van mening zijn dat je er klaar voor bent om rijexamen te doen, dan moet dit examen worden aangevraagd bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Als je rijlessen bij ons volgt in Rotterdam dan moet je daar als kandidaat toestemming voor geven. Die toestemming heet een machtiging. Met die machtiging kunnen we voor jou het examen aanvragen.

Je regelt de machtiging op de website van het CBR. Hiervoor heb je een DigID nodig. Heb je nog geen DigID? Vraag deze dan aan op de website van DigID. Met deze machtiging kunnen we het examen voor je aanvragen.

Alle rijscholen in Nederland hebben een eigen nummer bij het CBR. Dit nummer kun je op de website van het CBR opzoeken. Het nummer vul je in bij het aanvragen van je machtiging. Het is immers de bedoeling dat je de juiste rijschool in Rotterdam een machtiging geeft. Na afronding van de procedure wordt je aanvraag voor een machtiging per mail bevestigd. Ook wij als rijschool krijgen een machtiging zodat we je rijexamen kunnen aanvragen. Zodra de datum en tijd bekend zijn word je hier uiteraard direct over geïnformeerd.

× Whatsapp