Rijles nemen met een beperking

Wanneer je een beperking hebt betekent dat niet dat je per definitie geen rijbewijs kunt halen. Natuurlijk hangt het wel af van de soort en ernst van je beperking. Maar er zijn veel gevallen waarin je wel veilig de weg op kunt. Bij onze rijschool in de regio Rotterdam kun je indien gewenst een aangepast lesprogramma volgen om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het rijexamen. Er zijn speciale lesprogramma’s voor onder meer de volgende situaties:

Faalangst

Faalangst hoeft geen reden te zijn om maar helemaal niet aan rijlessen in de regio Rotterdam te beginnen. Bij Rijschool Flexibel gaan we graag met je aan de slag om je ervan te overtuigen dat jij een goede chauffeur bent of kunt worden. Tijdens een intake bespreken we je faalangst en maken we een plan om je met de juiste begeleiding zodanig te helpen dat je met succes rijexamen kunt doen.

Heb je faalangst opgelopen nadat je je rijbewijs al hebt gehaald? Durf je na een aanrijding of andere vervelende situatie de weg niet meer op? Ook dan kan het helpen om een aantal rijlessen te nemen om je vertrouwen weer terug te krijgen.

Autisme en ADHD

Wanneer je de diagnose ADHD hebt gekregen of lijdt aan een autistische stoornis dan betekent dit niet per definitie dat je nooit je rijbewijs kunt halen. Bij Rijschool Flexibel werken rijinstructeurs die speciaal zijn opgeleid om leerlingen met een stoornis te begeleiden bij het behalen van het rijbewijs. Het lesprogramma wordt indien nodig aangepast om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het rijexamen. Na een proefles kan worden beoordeeld of rijles nemen kans van slagen heeft.

De Gezondheidsverklaring

Als je rijexamen gaat doen moet je een Gezondheidsverklaring overleggen. Deze vraag je aan bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Het CBR beoordeelt aan de hand van de vragen die je hebt beantwoord over je lichamelijke en geestelijke gezondheid of je rijexamen mag doen. Soms moet je een rijtest afleggen voordat je examen mag doen. Hiervoor wordt een lesuur in rekening gebracht. Houd er rekening mee dat het aanvragen van een gezondheidsverklaring en rijgeschiktheidsbewijs soms de nodige tijd in beslag kan nemen bij een medische beperking. Vraag deze dus op tijd aan. Je rijinstructeur kan je hier meer over vertellen als je rijlessen in de regio Rotterdam volgt bij Rijschool Flexibel.

× Whatsapp