Gezondheidsverklaring (Eigen Verklaring) aanvragen

Wanneer je rijexamen gaat doen moet je zowel lichamelijk als psychisch in staat zijn om zelfstandig een auto te besturen. Natuurlijk beoordeelt jouw instructeur van onze rijschool in Rotterdam of je geschikt bent om zelfstandig een auto te besturen. Ook als je een beperking hebt kun je autorijden, eventueel met een aanpassing aan de auto.

De Eigen Verklaring aanvragen bij het CBR

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) is in Nederland de instantie die rijbewijzen uitgeeft. Als het rijexamen wordt aangevraagd heb je een zogenaamde Eigen Verklaring nodig. Hierin beantwoord je een aantal vragen over je gezondheid. Je logt hiervoor in bij het CBR met je DigID. Heb je nog geen DigID? Klik hier om een DigID aan te vragen.

De eigen verklaring aanvragen

Je kunt de Eigen Verklaring heel eenvoudig digitaal aanvragen. Dit doe je op de website van het CBR. Klik hier om in te loggen met je DigID bij het CBR. Houd er rekening mee dat er kosten verbonden zijn aan het afgeven van de eigen verklaring. De verklaring overleg je samen met het bewijs dat je bent geslaagd voor het rijexamen bij de afdeling Burgerzaken van je gemeente. Op basis daarvan wordt vervolgens je rijbewijs aangevraagd.

× Whatsapp