De Rijopleiding – Rijschool Flexibel

De opleiding

Om te mogen lessen moet men 16,5 jaar zijn. We kunnen dan kiezen tussen de reguliere of de spoedopleiding. Woont u in de regio dan wordt u thuis of elders opgehaald (wat u wenst) en na afloop van de rijles teruggebracht naar het gewenste plek. De rijles duurt ongeveer 50 minuten. Daarbij heeft u altijd dezelfde rijinstructeur.

 

Passend lesplan

Samen met je rij instructeur stel je een passend lesplan op. In de proefles, of in de eerste rijles kijkt de instructeur scherp naar jouw huidige niveau. Hij zal uitleggen wat hij verwacht dat jij nodig hebt, waarna je een lesplan op maat hebt. Op deze manier sluiten de lessen feilloos aan op jouw behoeften.

 

Spoedcursus

de spoedopleiding kan het binnen enkele weken en zelfs een 5, 8 of 10 daagse spoedcursus is mogelijk. Voorwaarden om snel je rijbewijs te halen zijn er natuurlijk wel. Meerdere uren achter elkaar rijden is zwaarder, zeker voor beginners. Maar het is al weer beter te doen voor leerlingen die misschien al eerder rijles hebben gehad, of misschien zelfs al een keer CBR examen hebben gedaan. Heb je rijles ervaring, dan benut je meer tijd voor het verkeer rondom. De bediening van de auto is geen probleem meer en alle aandacht is er voor de openbare weg. Nog een tip is om overdag en op doordeweekse dagen te lessen. Van maandag t/m vrijdag is meer verkeer op de weg, dus krijg je vanzelf meer verschillende verkeerssituaties. Hierdoor wordt je vaker op de proef gesteld en ben je beter voorbereid op je CBR examen.

 

Eerst je theorie halen en dan een spoedcursus

Naast een intensief rijles programma is het ook verstandig om alvast je theorie geleerd te hebben en nog beter is het, om bij aanvraag van een spoedcursus, in het bezit te zijn van je theoriecertificaat. Laat geen kostbare lesuren verloren gaan omdat je de verkeersregels en borden nog niet kent. Tot slot sluit ik af met het beste advies en waar je mee moet beginnen en dat is een intake rijles.

 

Tips voor een spoedcursus

  • Start met een proef rijles (intake), voor advies over het aantal rijlessen en om te beoordelen of een spoedcursus jou rijopleiding is.
  • Bij aanvang van de spoedcursus, kun je het beste het theoriecertificaat al op zak hebben.
  • Volg je rijlessen overdag en bij voorkeur op doordeweekse dagen

 

Opfriscursus

Je hebt al een tijdje je rijbewijs, maar omdat je niet zo vaak achter het stuur zit, voel je jezelf onzeker in het verkeer. Inparkeren is nog steeds een hele klus en ook het invoegen op de snelweg gaat niet echt op rolletjes. Autorijden was toch stukken makkelijker toen je instructeur naast je zat!”
Komt dit je bekend voor? Geen probleem. Je bent écht niet de enige. Er zijn veel bestuurders die onzeker zijn in het verkeer. Vaak komt dit omdat ze na het behalen van het rijbewijs te weinig auto hebben gereden. Die enkele keer dat ze dan in een auto (moeten) stappen, breekt al snel het zweet uit…

Speciaal voor deze bestuurders geeft Rijschool Flexibel trainingen waardoor je weer vertrouwd raakt met de auto, met de bijzondere verrichtingen en waardoor je jezelf weer zeker gaat voelen in het verkeer!

Tijdens een aantal lessen geeft de instructeur je tips tijdens het rijden, waardoor jij je zekerder gaat voelen op de weg. De lessen worden in een lesauto gegeven – zodat je zeker weet dat er niets fout kan gaan. Tijdens deze lessen krijg je precies die tips die voor jou van belang zijn!

 

Veiligheid in het verkeer staat voorop!


Vraag direct jouw proefles aan!