Zelfstandig de weg op met een begeleiderspas

In Nederland mag je rijlessen gaan nemen vanaf de leeftijd van 16 ½ jaar. Je kunt vanaf deze leeftijd ook je theorie examen doen. Als je slaagt voor je rijbewijs terwijl je nog geen 18 jaar bent dan mag je autorijden, maar dat mag nog niet zelfstandig. Je kunt je aanmelden voor Two2Drive. Dit houdt in dat je de weg op kunt als bestuurder van een auto met een ervaren coach naast je. Deze coach wijs je zelf aan. Het kan één van je ouders zijn, maar ook een oom of tante, een grootouder of een goede vriend of vriendin die al wel genoeg rijervaring heeft opgedaan. Je kunt meerdere coaches aanwijzen.

Zo krijg je je begeleiderspas

Heb je je rijbewijs gehaald maar ben je nog geen 18 jaar? Laat dan één of meerdere coaches zich aanmelden bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Als dit is gebeurd kun je je begeleiderspaas aanvragen. De RDW controleert of je coaches aan de voorwaarden voldoen. Je betaalt een eenmalige vergoeding voor de pas, deze betaal je online via iDeal. Vervolgens wordt je begeleiderspas toegestuurd. Bij een eventuele controle overleg je aan de politie niet alleen je rijbewijs maar ook de begeleiderspas. Je coach dient zich met een geldig legitimatiebewijs te kunnen identificeren.

Rijles nemen vanaf je 16e bij Rijschool Flexibel

Bij Rijschool Flexibel in Rotterdam snappen we dat je zo snel mogelijk je rijbewijs wilt halen. Daarom ben je vanaf een leeftijd van 16 jaar en 6 maanden van harte welkom voor je eerste rijles. Samen met jou gaan we graag aan de slag om ervoor te zorgen dat je een verantwoorde en zelfverzekerde weggebruiker wordt als je met de auto op pad gaat.  

Meer informatie over Two2Drive kun je hier lezen

× Whatsapp